Conform Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 20 Martie 2000, alergenii din alimente se pot încadra în următoarele grupe:
- Cereale care conțin gluten (grâu, secară, orz, ovăz, grâu spelta, grâu mare sau hibrizi ai acestora) și produse derivate;
- Crustacee și produse derivate;
- Ouă și produse derivate;
- Pește și produse derivate;
- Arahide și produse derivate;
- Soia și produse derivate;
- Lapte și produse derivate (inclusiv lactoză);
- Fructe cu coajă, adică migdale (amydalus communisL.), alune de pădure (Corylus avellana), nuci (luglas regia), anacarde (anacardium accidentale), nuci Pecan (caraya illionoiesis) Wangenh.K.Koch, nuci de Brazilia (bertholletia excels), fistic (pistacia vera), nuci de Macadamia și nuci de Queensland (macadamia ternifolia) și produse variate;
- Țelină și produse derivate;
- Muștar și produse derivate;
- Semințe de susan și produse derivate;
- Dioxid de sulf și sulfiți în concentrații de pește 10 mg/kg sau 10 ml/litru;
- Lupin și produse derivate;
- Moluște și produse derivate.
În cazul în care sunteți alergic sau aveți intoleranță la vreun ingredient, vă rugăm să consultați cu atenție lista înainte de a plasa comanda!
Mulțumim!